Korpiselle kaksinkertainen tunnustus pitkäjänteisestä kehitystyöstä

Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Korpiselle ja Gaius-ratkaisuille ja -tuotteille Avainlippu- ja Design from Finland -merkit. Merkit kertovat suomalaisesta osaamisesta, johon voi luottaa.

Suomalainen yhteistyö kantaa hedelmää

”Suomalainen tuotekehitys ja valmistus on meille itseisarvo. On kertakaikkisen mahtavaa, että pystymme luomaan esteettömyysratkaisuja myös kansainvälisille markkinoille suomalaisin voimin. Kiitos siitä kuuluu koko loistavalle kumppaniverkostollemme”, iloitsee Korpisen toimitusjohtaja Leena Mäki.

Korpisen yhteistyöverkosto koostuu useiden eri alojen osaajista. Siihen kuuluu alihankkijoita mekaniikkasuunnittelusta muotoiluun ja tuotteiden valmistajiin sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisia esimerkiksi sairaalahygienian, tilojen suunnittelun ja ergonomian aloilta.

Korpinen painottaa kumppanivalinnoissaan kotimaisuuden ja laadun lisäksi eettisiä arvoja. Korpinen edellyttää tuotantoportaan noudattavan samoja eettisiä periaatteita kuin mitä se noudattaa itse.

”Suomalaisten yhteistyökumppaneiden etuna on osaamisen lisäksi tietysti myös maantieteellinen läheisyys. Viestintä sujuu ja luottamus rakentuu saman pöydän ääressä”, Mäki toteaa. 

Suomalaisuus on laatua ja luotettavuutta

Suomalaisuus näkyy Korpisen ratkaisuissa laatuna ja luotettavuutena. Asiakas voi aina luottaa siihen, että Korpisen tuotteet ovat tiukimpien käytettävyys- ja turvallisuuskriteerien mukaisia.

”On erittäin tärkeää, että myös arkkitehdit voivat luottaa asiantuntemukseemme. He tietävät, että esimerkiksi kylpyhuoneidemme mallipohjista löytyvät tuotteiden sijainnit toimivat piirustuspöydän lisäksi myös käytännössä.”

Korpinen on tehnyt käytettävyystutkimusta jo 15 vuotta. Korpinen järjestää erilaisia käyttäjäpaneeleja ja kerää käyttäjäpalautetta sieltä, missä Gaius-ratkaisut ovat jokapäiväisessä käytössä. Käyttäjätestauksessa käytetään mallihuoneita aidoissa käyttöympäristöissä. Niitä on esimerkiksi asiakastiloissa, oppilaitosten tiloissa ja tutkimuslaitoksissa.

Jokainen tuote on myös ulkopuolisen riippumattoman tutkimuslaitoksen testaama. Tuotteista testataan, millaista kuormitusta ja rasitusta ne kestävät. Tuotteet altistetaan testeissä samanlaiselle koetukselle, mihin ne joutuvat koko elinkaarensa aikana tosielämässä.

”Testaamme pienimmätkin yksityiskohdat kaikissa tuotteissa ja ratkaisuissa. Ei riitä, että yksittäinen tuote toimii vaan sen on toimittava kokonaisuuden osana”, Mäki kertoo. 

Avainlippu ja Design from Finland ovat tae suomalaisuudesta

Avainlippu ja Design from Finland ovat rekisteröityjä yhteisömerkkejä, jotka kertovat tuotteen tai palvelun suomalaisuudesta. Molemmat merkit myöntää hakemuksesta Suomalaisen Työn Liiton kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Korpiselle ja Gaius-ratkaisuille myönnettiin molemmat merkit syyskuussa 2014.

Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi tuotteelle lasketaan kotimaisuusaste, joka on suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta. Kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia, mutta käytännössä Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on keskimäärin yli 80 prosenttia.

Design from Finland kertoo yrityksen panostuksesta suomalaisesta muotoiluun. Merkki voidaan myöntää tuotteelle tai palvelulle, joka on muotoiltu Suomessa. Lisäksi on voitava osoittaa, että muotoiluun on investoitu ja sen tuloksena tuotteen tai palvelun asiakkaalle tuottama lisäarvo sekä erottautumis- ja kilpailukyky on kasvanut. 

23.9.2015