KUTSU HYGIENIA SISÄTILOISSA -SEMINAARIIN 19.1.2017

20.12.2016

Tervetuloa Hygienia sisätiloissa -seminaariin, jossa saat ajantasaista tietoa siitä, miten hygienia-asiat voi ottaa huomioon rakennushankkeen eri vaiheissa. Seminaarissa esitellään myös uudet sisätilojen hygieniaa koskevat RT-ohjeet.

Lue lisää

Suunnittele tulevaisuuden esteetön asunto -arkkitehtuurikilpailu

03.11.2016

Korpinen on mukana Aspa-säätiön suunnittelukilpailussa, jossa haetaan uusia ratkaisuja esteettömiin pienasuntoihin. Rakennusalan opiskelijoiden kutsukilpailussa etsitään uusia innovatiivisia konsepteja, jotka olisivat hyödynnettävissä mm. Aspan tulevissa rakennuskohteissa. Kilpailun järjestäjäkumppanit ovat Korpisen lisäksi Aalto-yliopisto ja ARA.

Lue lisää

UUSIA INNOVAATIOITA FINNBUILD-MESSUILLA

10.10.2016

Esittelemme FinnBuild-messuilla 12.–14.10. kotimaisen innovaation, jossa yhdistyvät Gaius-kylpyhuoneet ja Lundell Oy:n valmisseinäelementit, jotka on mitoitettu Gaius-kylpyhuoneisiin sopiviksi. 

Lue lisää

Gaius-kylpyhuoneet täydentyvät tilaa säästävillä liukuovilla ja Gaius-seinärakenteilla

02.05.2016

Gaius-kylpyhuonekokonaisuudet täydentyvät tukevilla ja turvallisilla liukuovilla. Liukuoven sisältävä seinärakenne on mitoitettu Gaius-kylpyhuonekonseptien mukaisesti. Tukeva liukuovi liukuu kevyesti seinärakenteen sisään. Liukuovellinen seinärakenne on integroitavissa useisiin seinärakenteisiin.

Gaius-kylpyhuonekokonaisuuteen valmiiksi mitoitetut teräsrunkoiset seinärakenteet on kehitetty yhteistyössä Aulis Lundell Oy:n kanssa. Seinärakenteet on mitoitettu kylpyhuoneen kalustuksen mukaan siten, että kalusteiden, tukikaiteiden ja istuimien kiinnityspaikat seinärakenteisiin on varmistettu.

Yhtenä ensimmäisistä uudella innovatiivisella kylpyhuonekonseptilla toteutetuista kohteista on Helsingin kaupungin asunnot Oy:n Antinkodin palvelutalo.

Lue lisää

Hygieniasta liiketoimintaa -koulutus 2/5

02.05.2016

Innovatiiviset hankinnat julkisessa rakentamisessa

Hankintalaki uudistuu vuonna 2016. Oletko selvillä mikä muuttuu? Tarvitsetko työkaluja rakentamisen hankintojen tueksi? Miten kilpailuttaa laatua ja elinkaariasioita rakentamisessa? Oletko kiinnostunut luomaan terveellisempiä työ- ja asuinympäristöjä?

Osallistumalla koulutukseen saat tietoa esimerkiksi siitä, mitä tarkoittaa sisäympäristön hygienia ja miten voit kehittää liiketoimintaa verkostoissa.

Tule paikan päälle tai osallistu webinaariin
tiistaina 10.5.2016 klo 13 - 16
SAMK kampus Rauma, Suojantie 2 (Merikoulu)

Ilmoittautuminen 6.5. mennessä tästä linkistä.

Lisätietoja:
Hygieniasta liiketoimintaa
www.samk.fi/HygLi
 

Lue lisää

Osallistu EVICURES-hankkeen päätösseminaariin Seinäjoella 17.3.2016

25.01.2016

EVICURES- hankkeen päätösseminaari pidetään Seinäjoella 17.3.2016 klo 9-16. Ilmoittautuminen 10.3.2016 mennessä. Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittautumisohjeesta tästä. EVICURES-hankkeen tavoitteena on ollut kehittää uusi käyttäjälähtöinen suunnittelumalli (evidence based design, EBD) teho- ja tehovalvontatilojen suunnitteluun. Mallin avulla suunnitellaan ja rakennetaan Suomen ensimmäinen 19-paikkainen EBD -teho- ja tehovalvontayksikkö Seinäjoen keskussairaalaan.  Mallia käytetään myös Turun yliopistollisen sairaalan vastasyntyneiden teho-osaston ja Kajaanin uuden keskussairaalan ns. kuuman sairaalan valvonta-alueen (tehohoito, tehovalvonta, sydänvalvonta, aivoverenkiertohäiriöyksikkö) tilasuunnittelussa.

Lue lisää

Kestävät ja hygieeniset Gaius Sense -altaat

24.01.2016

Gaius Sense -altaat on valmistettu kestävästä ja hygieenisestä komposiittimateriaalista. Allas on saumaton ja sen etureunaan on valettu kiinteät kaiteet. Kaiteisiin voidaan tarvittaessa lisätä punainen tai harmaa huomioväriraita, joka helpottaa visuaalisesti altaan kaiteen hahmottamista. Altaan etureunan kallistus varmistaa roiskeveden valumisen kulhoon. Allas on saatavissa myös ilman ylivuotoaukkoa.

Altaan suunnittelussa on erityisesti otettu huomioon uusi eurooppalainen PRM-standardi, jonka mukaan altaan alapuolella tulee olla 300 mm tyhjää tilaa ennen viemäröintiä, mikä mahdollistaa pyörätuolilla pääsyn riittävän lähelle allasta. Altaan kuormituskestävyys vähintään 400 kg.

15.11.2015

Lue lisää