Hygtech Alliance osallistui AMiCI konferenssiin Porissa

HygTech Allianssi, joka kehittää ja markkinoi korkean infektioriskin tiloihin antimikrobisia tuotteita ja kalusteita sekä kosketusvapaita ratkaisuja, osallistui AMiCI konferenssiin Porissa.

Tapahtuman pääpuhujat kävivät läpi muun muassa aiheeseen liittyvistä patenteista, lainsäädännöstä ja sääntelystä, toteutuksesta sairaaloissa sekä arkielämän esimerkkejä. Kyseinen konferenssi oli suunnattu alan tutkijoille, pinnoite-, ja hygieniateollisuudelle, terveydenhoito- ja hygieniajohtajille, sairasvakuutusorganisaatioille sekä kansallisille- että EU-tason päättäjille. Konferenssisa järjestettiin myös työpajoja, useita kokouksia ja vierailuja pilottikohteisiin.

Allianssin kaikissa antimikrobisissa tuotteissa sovelletaan samaa teknologiaa. Allianssin yritykset ovat Abloy, ISKU, Oras, Korpinen, Teknos ja Lojer.

COST AMiCI:

AMiCI-verkosto (Anti-Microbial Coating Innovations to prevent infectious disease) tutkii antimikrobisten (nano)pinnoitteiden käyttöä infektioiden leviämisen estämisessä terveydenhuollossa. Tätä verkostoa rahoittaa COST (European Cooperation in Science and Technology) on yleiseurooppalainen valtioiden välinen yhteistyötaho. Sen tavoitteena on mahdollistaa käänteentekeviä tieteellisiä ja teknologisia edistysaskeleita, jotka johtavat uusiin toimintamalleihin ja tuotteisiin, jotka vahvistavat Euroopan tutkimus- ja innovaatio-osaamista